Uitwisselen van links

Cristina

Onlangs kreeg ik een mail met een voorstel voor het linken van websites. Het was bedoeld voor Bela Bahia, één van de sites die ik beheer.

De afzender wilde graag twee van zijn links op deze site zien, zo zouden we meteen allebei hoger ranken in Google, garandeerde hij.

Maar is dat wel zo?

SEO tekstschrijver

Als je bedenkt dat er ongeveer honderd miljard websites wereldwijd online zijn, kan je je wel voorstellen dat hoog ranken in Google inderdaad belangrijk is. Als jouw site meteen op de eerste pagina van de zoekmachine verschijnt, heb je de knepen van het vak volledig door. Of heb je de juiste mensen om je heen die weten hoe het moet.

In een eerdere blog over het optimaliseren van sites schreef ik dat onder andere een ervaren SEO tekstschrijver van uiterst belang is om je site goed te laten ranken in Google. Verder is de opbouw van een site erg belangrijk en zijn er ook nog trucs, zoals bijvoorbeeld linken leggen, daar had de afzender van die mail dus gelijk in.
Maar, er zijn toch wel wat voorwaarden aan verbonden. Zomaar wat heen en weer gaan linken, is niet meteen de oplossing.

blog link schakel

Interne en externe links

Je behaalt een veel beter resultaat met interne links, dus verwijzingen naar pagina´s binnen je eigen site.
Het kan zeker ook interessant zijn om externe links te plaatsen, of anderen jouw link te laten opnemen op hun website.
Hoe meer erop geklikt is, hoe meer bezoekers jij genereert en hoe hoger de ranking van jouw site .
Maar let er dan op dat de externe links, die de bezoeker naar andere sites leidt, relevant zijn.

Een bed & breakfast in Brazilië linken met restaurants in Nederland, zoals in het voorstel van die bewuste mail, is niet relevant. Er kunnen misschien wel enkele nieuwsgierigen een kijkje gaan nemen op die site, maar zo gauw ze door hebben dat het onderwerp niets te maken heeft met dat waar ze naar op zoek zijn, zijn ze net zo snel weer weg.
Dan krijg je een hoog bouncepercentage, wat juist nadelig werkt voor je Google ranking.

blog link

Laat je dus niet te snel verleiden door vlotte praatjes, want voor je het weet wordt jouw mooi ontworpen site een soort reclameblad vol logo´s van zaken of bedrijven die jou geen stap verder helpen.

Wil je graag hulp met het schrijven van webteksten in SEO, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag verder. 

 

Optimaliseren

Cristina

Wat is dat toch met die S.E.O.? Je komt deze letters overal tegen. Je hoort erover praten, je leest erover en je beseft ergens wel dat het om iets belangrijks gaat.

Dat is ook zo. Maar wat is S.E.O.?

De letters staan voor Search Engine Optimalisation, zoekmachine optimalisatie. Belangrijk voor het makkelijk vinden van jouw site en dus ideaal voor een betere verkoop van jouw product.

Google is streng geworden en maakt het website eigenaars alsmaar moeilijker om zich te profileren in de grote web-wereld.

Voor een site die goed vindbaar is en druk bezocht wordt, moet je letten op het volgende:

  • het constant in beweging houden van de site              
  • de exacte zoekwoorden gebruiken

blog optimaliseren google

 Als je site stil ligt, dus zonder regelmatige updates blijft, gaan de zoekmachines hem over het hoofd zien en kom je niet in de ranking. Ik zal daar een volgende keer meer over vertellen.

Met treffende zoekwoorden betreed je het S.E.O. gebied. Daarom is het belangrijk dat je web-teksten niet alleen correct en aangenaam geschreven zijn, maar ook vol trefwoorden zitten.
Zo´n tekst schrijf je dan ook niet even snel. Daar gaat heel wat research en voorbereiding aan vooraf.

Een lijstje maken van de woorden die jouw potentiële klant zou gebruiken in zijn wereldwijde zoektocht op het web, is één van de belangrijkste voorbereidingen. Je moet ook goed opletten dat je niet teveel in herhaling valt, want Google is slim en heeft je door. Zo verschijnt je website, ondanks al het werk, alsnog niet in op de eerste pagina van de zoekmachine.

blog optimaliserenHet hangt er ook vanaf waar je die zoekwoorden precies plaatst in je content: in de tekst zelf en in de titels.

Let ook op dat Google je niet betrapt op het dupliceren van tekst, op zogenaamde duplicate content.
Het is beter om niet telkens eenzelfde stukje tekst op verschillende plaatsen van je site te herhalen. Ook dit leidt tot slechte zoekresultaten.

Wil je graag hulp bij het schrijven van je S.E.O. teksten, stuur me dan gerust een mail.

We komen er samen snel uit.

Dromen

Cristina

Een jaar geleden in de maand mei, kreeg ik ingeving waar ik helemaal warm van werd. Ze had alles te maken met het waarmaken van één van mijn dromen.

Misschien hadden de vurige tongen er iets mee te maken, ik weet niet, maar plots was het er.

Ik zou beroepsschrijfster worden. Punt.

Toen mij als kind werd gevraagd wat ik later wilde worden, was het antwoord soms journalist, soms reporter, soms presentator (Nadine De Sloovere) of quizmaster (Pros Verbruggen). Eén enkele keer dacht ik Russische spion te willen worden, maar dat was een bevlieging.
Schrijfster, dat was het, of alles wat met taal en woorden te maken had.

blog remingtonToen ik acht of negen was, schreef ik mijn eerste verhalen op een, toen al, oude Remington typmachine. Op gele A3-blaadjes. Ik maakte er tekeningen bij, perforeerde het hoopje papier en bond het samen met rood-wit slagerstouw. Klaar was mijn boek. Het werd daarna een trilogie die ik dat schooljaar mocht voorlezen tijdens de handwerk les. Dat had ik handig geregeld.
Ik schreef op school, in mijn vrije tijd, op vakantie, bijna altijd.

Later mocht ik schrijven voor de Antwerpse Stadskrant en kreeg ik mijn eigen rubriek. Die leidde mij naar de eerste lokale radio´s in de vroege jaren 80, waar ik als presentator kon beginnen. En zo ging het door, ik schreef en ik las, ik improviseerde en ik sprak. Na de lokale radio´s volgde de VRT waar ik presenteerde, reporter en redacteur was.

Nu leef en werk ik alweer meer dan tien jaar op een paradijselijk strand in het Braziliaanse Bahia, waar ik mijn eigen b&b heb. Het schrijven is nooit gestopt, want er waren de nieuwsbrieven, de website, de blogs en sociale media.
En hoe meer ik daarmee bezig was, hoe groter mijn verlangen werd om er fulltime mee aan de slag te gaan. Schrijfster van beroep zijn. Dat wilde ik.

Mijn kinderdromen zijn, op één na, allemaal uitgekomen, dus het werd hoogtijd om daar eens werk te maken, van het serieuze schrijverschap.blog dromenvanger
Weg dus met de b&b en in ruil daarvoor een leuke en inspirerende schrijfplek.

Met jou natuurlijk als één van mijn opdrachtgevers.

De Emigranten - proloog

Super User

 

Voor het laatst keek ik naar de witte gevel, naar de palmboomkruinen in schril groen contrast met de hemel boven de terracota dakpannen. Een paar stapelwolken in de verte.  De zon brandde op mijn blote rug. De katoenkleurige hangmat op het balkon wiegde zachtjes piepend in de zeebries. De deur boven stond open, maar dat was mijn probleem niet meer. 
De lucht trilde boven de rode zandweg. Het dorp in verlaten rust, zelfs de veranda’s aan de overkant waren leeg. Het perfecte scenario.
De auto stond, aan de andere kant van de ommuring, met draaiende motor te wachten, mijn twee koffers op de achterbank. 
Ik wiste het zweet van mijn voorhoofd en liet het straatpoortje achter me in het slot vallen.
Het was voorbij. Alles was voorbij.

De Emigranten - korte inhoud

Super User

 

Lia koestert al jaren de droom om in Portugal een pensionnetje te openen. Wanneer ze een relatie begint met de dominante Bob, die haar aanbidt, maar als een bulldozer door haar leven raast, lijkt het erop dat die droom werkelijkheid zal worden.

Hoewel Lia niet echt overtuigd is van de keuze, komen ze in Brazilië terecht in plaats van in Portugal. Ze kopen er een groot huis op het strand in een afgelegen en erg eenvoudig vissersdorpje.  Amper drie maanden later vertrekken ze met een minimum aan bezittingen naar hun nieuwe thuisland.

Eens daar schuift Bob de realisatie van het pension op de lange baan. Hij heeft plots andere prioriteiten waarin hij Lia niet betrekt en blijft dagen van huis.

Lia blijft alleen achter zonder gsm-signaal of internet. Ze verveelt zich en mist haar vrienden. Ze heeft het moeilijk om te integreren en contact te maken met de locale bevolking.

Op een regenachtige avond stuit ze op het sleuteltje van de kast waarin Bob zijn documenten en dossiers bewaart. Ze besluit op zoek te gaan naar hun businessplan en doet een ontdekking die hun verdere toekomst overhoop haalt.